ConvaTec logo
Wintereditie
Onderwerpen:
- Winter tips
- 'Doormodderen' hoeft niet
- Anna & Annemarie
- Kneedbare producten
- Wist u dat?
- Vacuüm trekken urinezakje
- Rebus
Beste mevrouw/meneer,

De winter is weer in het land en met de decembermaand ook de feestdagen. De koude dagen vragen om andere maatregelen dan de zomerse dagen. In deze nieuwsbrief vindt u hier allerhande tips voor.

Via allerlei wegen is informatie voor stomadragers te vinden. Ondanks de hoeveelheid documentatie, brengt het niet altijd antwoord op dat wat u zocht. Het kan lastig zijn om u goed te verwoorden wanneer u op dit gebied iets zou willen bespreken. Over deze en andere interessante onderwerpen kunt u hier lezen.

Wilt u zelf iets vertellen via deze nieuwsbrief? Wij nodigen u graag uit om dat te doen. Stuur uw bericht naar info.convatec@convatec.com.

Wij wensen u alvast fijne feestdagen.
Hartelijke groet, 

https://pic.vicinity.nl/image/4597/0/2233/ff2d7f882a1234b51cc18c54ae8f2a90/Handtekeningen_250x45.jpg
Bereid u voor op de winter
Met de winterse dagen in het verschiet doen wij u graag een aantal handige tips van de hand:
  • Houd er rekening mee dat de plakken, wanneer deze onderhevig zijn geweest aan nachtvorst, minder goed plakken. Dit betekent dat wanneer u een reservesetje in de auto bewaart, u deze ’s winters uit de auto moet halen.
  • Blijf voldoende drinken, goede hydratatie is van groot belang. Ook ’s winters.

Drink voldoende
Hoe lang moddert u door?
Aan de telefoon horen wij dagelijks de trieste verhalen omtrent een zoektocht binnen de enorme hoeveelheid materialen die er in Nederland verkrijgbaar zijn. Regelmatig horen we de opeenstapeling van accessoires om te zorgen dat materiaal passend is bij een veranderend lichaam of stoma. Weet u dat bijna de helft van de stomadragers kampt met lekkages en/of huidproblemen en denkt dat het erbij hoort? Dat is zo jammer en onnodig. De oplossing zit niet altijd in een drastische verandering waar u huiverig voor bent. Het kunnen hele kleine dingetjes zijn die een verbetering geven. Praat er eens over met ons, wij helpen u graag verder: 0800-0224444.
https://pic.vicinity.nl/image/4597/0/2227/f335e4457a2cb3251f5e35b612e6b166/Anna_annemarie_long2.jpg
Annemarie & Anna
Onze consultants
Het ConvaTec Service Team helpt u zoveel mogelijk met informatie over het leven met een stoma. Wij zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op stomagebied en hebben goed contact met stomaverpleegkundigen in de ziekenhuizen en in de thuiszorg, medisch speciaalzaken, de Stomavereniging en Stichting Stomaatje.
Daarnaast kunnen wij u in uw zoektocht naar het beste stomaproduct ondersteunen met advies en gratis proefpakketten. Uw allereerste product hoeft niet het allerbeste voor u te zijn. Soms kan een ander merk juist beter passen of comfortabeler zijn.
Wij bieden een luisterend oor met meer dan 45 jaar ervaring. Vraag het ons gerust via info.convatec@convatec.com of bel gratis 0800-0224444!
Kneedbaar stomaproduct
Heeft u weleens gedacht aan een kneedbaar stomaproduct? Wij hebben als enige fabrikant kneedbare stoma producten. Het is heel makkelijk om te gebruiken en uw huid wordt optimaal beschermd. Ervaar het zelf en vraag snel een gratis proefpakket aan.

Banner
Meer info
Wist u dat?
  • ConvaTec bezig is met het verbeteren van haar assortiment en wij in 2020 nieuwe ileozakjes gaan krijgen? Gebruikt u op dit moment een ileozakje van ConvaTec? Laat het ons vooral weten zodat wij u op de hoogte kunnen houden van deze veranderingen en u advies kunnen geven.
  • U bij ons een assortimentsboekje kunt aanvragen door een mail te sturen naar info.convatec@convatec.com?
  • 83% van alle leden tevreden is over ons me+ programma en het nieuws dat wordt ontvangen?
  • U ons tegenwoordig ook kunt whatsappen met vragen op 06-51500677
https://pic.vicinity.nl/image/4597/0/2230/e321d433a463cd3cf79bacf1023e4186/Urinezakje_270x347.jpg
Mijn urinezakje trekt vacuüm
Het vacuüm trekken van een urine stomazakje wordt merendeel veroorzaakt door een verminderde doorstroming van de urine. De urine bevat vlokken en deze kunnen zich hechten aan de slang. Als de slang naar de nachtzak wat dunner is qua diameter, dan kan deze dichtslippen door deze vlokvorming.

Wanneer de nachtzak te hoog hangt, ergens afgeklemd wordt of geknikt is, kan dit de doorstroming van de urine naar de nachtzak negatief beïnvloeden. Wanneer u een klein beetje water in de nachtzak doet bij het aankoppelen voorkomt u vacuümtrekken van het zakje en lost u verminderde doorstroming op.

U kunt ook tussentijds even afkoppelen zodat er lucht bij kan. En, niet onbelangrijk, zorg dat de opvangzak lager hangt dan het niveau van de stoma.

Los de rebus op en win!
Maak kans op een Fleurop bloemenbon t.w.v. € 15,-

Stuur het antwoord per e-mail naar: info.convatec@convatec.com met daarin omschreven de oplossing van de rebus en uw adresgegevens. Inzenden kan tot en met 19 januari 2020.

Rebus december 2019
Twitter Facebook Email
Heeft u vragen bel dan gratis naar 08‌00‌ - ‌022 ‌44 ‌44.
(bereikbaar tijdens kantooruren)
Het ConvaTec Service Team staat u graag te woord.